lördag 16 juli 2011

Upp på berget i ösregn och hagel

Mitt inventeringsarbete ute i skogsmarkerna är tillända; närmare fem veckor letade jag skalbaggen tallbock, vilket innebar att jag travade omkring på hyggen runt om i landet och borrade i fallna tallar och avverkningsrester i skogsmaskinernas spår. Det tog på krafterna, särskilt i den högsommarvärme som då rådde. Motivationen att springa blev följaktligen låg och löpningen gick i stå likt en damm utan tillflöde. Men ett rejält åskväder kanske skulle få fart på apostlahästarna under en tur upp till hotell Södra berget för att be om - just det - en kaka...

torsdag 7 juli 2011

Vansbro marathon 2011 - så gick det!

Jag fortsätter skriva inlägg eftersom Sofie är ute på hyggena och letar efter den där tallbocken, men hon kompletterar ändå det mesta innan det publicerasVi anlände lite sent till Vansbro i går; fokus låg på att först ägna sig åt att arbeta, leta tallbock, och sedan tänka på löpning. Vansbro såg ut som vanligt men det var mindre folk eftersom det var mitt i förberedelserna för simningen. Jag fick ont i knät och Sofies motivation tog slut efter 25 km vilket innebar att vi gick en hel del på slutet. Målen - 4 timmar respektive 3.40 blev istället 4 timmar och 55 minuter.

tisdag 5 juli 2011

Mellanlandning i Fulufjäll

Vansbroladdningen går vidare; natten mellan fredag och lördag campade vi i Rotensugnet - ett paradis för naturälskare strax norr om om Älvdalen. Sedan fortsatte vi till Fulufjället. Återigen var det tallbocken som lockade. Kalhyggena kantade vägen mot fjället så Sofie satt och blickade euforiskt ut genom bilfönstret mesta delen av färden. Första natten i Fulufjället tältade vi precis utanför parkeringen, alltså så långt ifrån naturreservatet man kan komma när man väl anlänt Fulufjäll. Lite oro fanns för att någon parkvakt skulle komma och mota bort oss (klockan 23.00 på en lördag kväll, så det var förstås ren inbillning).